facebook  VALOROSO KENNEL

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Συχνές ερωτήσεις

Ερωτήσεις - Απαντήσεις

 • Σε ποια ηλικία πρέπει να πάρω το κουτάβι;

Η καλύτερη ηλικία να αποχωριστεί την τοκετο-ομάδα είναι το διάστημα της 8ης εβδομάδας και μετά ! 

 • Πότε πρέπει να ξεκινήσω την κοινωνικοποίηση στο κουτάβι;

Το εκτροφείο στο οποίο θα απευθυνθείτε θα πρέπει ήδη να έχει ξεκινήσει πρόγραμμα κοινωνικοποίησης των κουταβιών ώστε μετά τον κύκλο των εμβολίων του να βγουν έξω να συνεχίσουν αυτήν. Η κοινωνικοποίηση στον σκύλο δεν σταματά ποτέ. Όσες περισσότερες εμπειρίες αποκτήσει τόσο καλύτερα θα χειρίζεται τις καθημερινές καταστάσεις.  

 • Τι πρέπει να προσέξω στην επιλογή ενός ΚΑΝΕ ΚΟΡΣΟ;

Θα πρέπει να μιλήσουμε με τον εκτροφέα και να του δώσουμε να καταλάβει τις ανάγκες μας. Το κάθε κουτάβι έχει διαφορετικό χαρακτήρα και ταμπεραμέντο. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διακυμάνσεις στην ποιότητα του κουταβιού όσον αφορά στη μορφολογία του. Κανένας σοβαρός εκτροφέας δεν μπορεί να σας υποσχεθεί ότι το μελλοντικό σας κουτάβι σας θα είναι ο αυριανός πρωταθλητής σε πρωτάθλημα μορφολογίας ή εργασίας. Ο εκτροφέας με την εμπειρία του κρίνει το κουτάβι με βάση αυτό που βλέπει μπροστά του για όσο διάστημα βρίσκεται στην κατοχή του. Τα κουτάβια αλλάζουν δραματικά από την ηλικία των 3 μηνών  έως τους 12 μήνες. Αλλαγές στη μορφολογία του θα συνεχίσουμε να βλέπουμε και μετά τους 12 μήνες έως τους 24 μήνες όπου το σκυλί πλέον έχει φθάσει στην πλήρη ανάπτυξή του. Η ανάδειξη των ικανοτήτων ενός κουταβιού σε οποιαδήποτε δραστηριότητα έχει άμεση σχέση με τον ιδιοκτήτη του και πόσο χρόνο και εκπαίδευση θα αφιερώσει για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των διάφορων εκθέσεων. Απαραίτητο είναι να ζητήσουμε από τον εκτροφέα να μας δείξει τους γονείς αν αυτό δεν είναι εύκολο τουλάχιστον τον ένα. Επίσης να ζητήσουμε τα pedigrees αυτών και τον βαθμό δυσπλασίας των σκύλων που παίρνουν μέρος στην αναπαραγωγή (Μην αρκεστείτε αν σας που ότι τα σκυλιά τους δεν έχουν δυσπλασία). Καλό θα είναι να δούμε τα αποτελέσματα και τις κρίσεις από τις διάφορες εκθέσεις που έχουν λάβει μέρος οι γονείς των κουταβιών.

 • Τι σημαίνει μορφολογία;

Το πόσο πλησιάζει  ένα σκυλί στο πρότυπο της ράτσας έτσι όπως έχει καταγραφεί από τον FCI. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα κουτάβια που προορίζονται για εκθέσεις μορφολογίας έχουν υψηλότερο κόστος απόκτησης σε σχέση με τα κουτάβια που θα είναι σύντροφοι ή φύλακες. Η καλή ή όχι μορφολογία δεν επηρεάζει το ταμπεραμέντο – χαρακτήρα ή τις εργασιακές ικανότητες του των σκυλιών του εκτροφείου μας. Στις εκθέσεις μορφολογίας ένα σκυλί στην κατηγορία JUNIOR μπορεί να μην εντυπωσιάσει τόσο ένα κριτή όσο στην κατηγορία INTERMEDIATE  ή OPEN που θα αγωνιστεί. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν  τεχνικές παρουσίασης του σκύλου στον στίβο όσον αφορά τον ίδιο τον σκύλο (το χρώμα του ή τον σωματότυπο του) αλλά και τον χειριστή του. Πάνω από όλα πρέπει ο χειριστής να είναι όσον τον δυνατόν πιο ήρεμος και ο σκύλος τουλάχιστον 1 μήνα πριν την έκθεση να έχει προπονηθεί κατάλληλα για την ημέρα των αγώνων. 

 • Τι σημαίνει χαρακτήρας:

Το ένστικτο της Μαχητικότητας και Άμυνας.

 • Τι σημαίνει ταμπεραμέντο:

Πόσο του αρέσει να κυνηγά το μπαλάκι, να παίζει με διάφορα παιχνίδια και να νιώθει άνετα και χαρούμενο με τον ιδιοκτήτη.

 • Πότε πρέπει να ξεκινήσει η εκπαίδευση στο κουτάβι;

Το κουτάβι πρέπει να αρχίσει την εκπαίδευση στην Βασική Υπακοή στην ηλικία των 6-7 μηνών. Αυτή η ηλικία είναι η καλύτερη διότι βοηθά και εμάς τους ίδιους αλλά και το κουτάβι ώστε να ξεκινήσει την εκπαίδευση χωρίς προηγουμένως να έχει αποκτήσει κακές συνήθειες και να χρειαστεί περισσότερο χρόνο ώστε να τις αποβάλει.

 • Τι εκπαίδευση πρέπει να κάνει το κουτάβι;

Η βασική υπακοή είναι αυτή που χρειάζεται για να μπορεί να ζει μαζί μας με κανόνες χωρίς προβλήματα κακής συμπεριφοράς και κυριαρχικότητας. Τα άλλα επίπεδα εκπαίδευσης πραγματοποιούνται αργότερα (μετά τους 15 μήνες) και αφού προηγηθεί ανάλυση των αναγκών που θέλουμε να μας καλύψει το ΚΑΝΕ ΚΟΡΣΟ. Σε γενικές γραμμές είναι ένας δυνατός σκύλος φύλακας με καλό χαρακτήρα και ταμπεραμέντο και με μεγάλη αντοχή στον πόνο. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά γίνονται αντιληπτά στο πρώτο ερέθισμα απέναντι στον κίνδυνο. 

 • Ποιος είναι ο καλύτερος εκπαιδευτής;

Ο καλύτερος εκπαιδευτής είναι αυτός που αγαπά και σέβεται τα σκυλιά και τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα τους. Θα πρέπει να επισκεφτείτε τον χώρο του και να δείτε πως κάνει την εκπαίδευση. Προσοχή όμως διότι το ΚΑΝΕ ΚΟΡΣΟ δεν χρειάζεται πίεση και stress. Μην επιλέξετε  εκπαιδευτή που χρησιμοποιεί πνίχτη.

 • Tι τροφή θα πρέπει να ταΐζω το Cane Corso;

Τα σκυλιά έχουν διαφορετικές διατροφικές συνήθειες από τους ανθρώπους. Μια ξηρά τροφή καλής ποιότητας είναι ότι καλύτερο. Με την καλή τροφή δεν χρειάζεται να του χορηγούμε  επιπλέον βιταμίνες-ιχνοστοιχεία –ασβέστιο για να καλύψουμε διατροφικά μια τροφή δεύτερης επιλογής. Συνιστούμε τα 2 πρώτα χρόνια του σκύλου που χτίζεται όλο το σκελετικό και μυϊκό του σύμπλεγμα να τρέφεται με Super Premium τροφή. Η τροφή (Γεύση) καλό είναι να αλλάζει κάθε τρίμηνο (προσοχή όχι απαραίτητα η Μάρκα της τροφής).

 • Σχετικά με τις εκθέσεις;

Ο κάθε ιδιοκτήτης καθαρόαιμου σκύλου μπορεί να λάβει μέρος σε έκθεση. Οι προϋποθέσεις όσον αφορά στο σκύλο είναι οι ακόλουθες:

i) να έχει pedigree

ii) να είναι εγγεγραμμένος στον επίσημο κυνολογικό χάρτη

iii) να δηλωθεί από τον ιδιοκτήτη του στην συγκεκριμένη έκθεση.

Επεξήγηση τίτλων
Β.Ο.Β      (BEST OF BREED- ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΥΛΗΣ)
B.I.S        (BEST IN SHOW)
B.J.O.B    (BEST JUNIOR OF BREED)
C.A.C      ( CHAMPIONNAT – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΟΥ)
C.A.C.I.B ( CHAMPIONNAT INTERNATIONAL DE BEAUTE- ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ)

Διαφήμιση