facebook  VALOROSO KENNEL

Βιογραφικό σημείωμα

Το ενδιαφέρον μου για αρχέγονες φυλές με οδήγησε στο να μελετήσω αυτήν την υπέροχη ράτσα, τα ΚΑΝΕ ΚΟΡΣΟ. Μετά την απόκτηση τυπικών δειγμάτων από την Ιταλία αποφάσισα να ασχοληθώ με την επιλεκτική εκτροφή η οποία δεν αποτελεί βιοποριστική ενασχόληση. Για τον λόγο αυτό πραγματοποιώ μία η δύο γέννες το χρόνο επιλέγοντας αυστηρά τους γεννήτορες, όσον αφορά την υγεία, τον βαθμό δυσπλασίας, την μορφολογία, τον χαρακτήρα και το ταμπεραμέντο.

 

Μέθοδοι αναπαραγωγής

Σαν εκτροφείο για την επιλογή των σκυλιών που παίρνουν μέρος στην αναπαραγωγή εστιάζουμε τόσο στα καλά στοιχεία του φαινοτύπου των γεννητόρων (μορφολογία) όσο και σε στοιχεία του χαρακτήρα / ταμπεραμέντου (Γονοτύπου).

 

Πριν ξεκινήσω την εκτροφή και αποκτήσω τα πρώτα δείγματα μελέτησα τις ράτσες που ανήκουν στη μολλοσοειδή κατηγορία (GROUP 2) για πάνω από 4 χρόνια. Τα σκυλιά που με εξέφραζαν ήταν αυτά της μεσαίας κατηγορίας σε βάρος, όγκο, χαρακτήρα, ταμπεραμέντο και ομορφιά.

 

Είναι τα σκυλιά εκείνα τα οποία μπορούν να λειτουργούν εντός της οικογένειας και των δραστηριοτήτων αυτής, εντός και εκτός σπιτιού με όλα τα μέλη της ανεξαρτήτως της ηλικίας τους. Επιτρέπουν την είσοδο σε φίλους και γνωστούς με την παρουσία του ιδιοκτήτη τους, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να αξιολογούν την κάθε κατάσταση απαιτώντας όμως σεβασμό και ευγένεια. Σκυλιά τα οποία δεν είναι πολύ υπερκινητικά και καταστροφικά και ταιριάζουν στο σύγχρονο τρόπο ζωής μας. Τελική μου επιλογή ήταν το CANE CORSO που συγκεντρώνει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά..

 

Η προσπάθεια της εκτροφής προέκυψε μέσα από την αγάπη για τη φυλή, η οποία τελικά παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα και αρετές που συνολικά δεν θα βρει κανείς σε άλλη φυλή (πρώτα να αξιολογήσουμε  τις ανάγκες  μας και κατόπιν να επιλέξουμε την ράτσα).


Για να ξεκινήσω την εκτροφή χρειάσθηκε να πάω στην Ιταλία (χώρα προέλευσης της ράτσας), ώστε να δω από κοντά τα δείγματα των σκύλων που με ενδιέφεραν για να ξεκινήσω. Βρέθηκα κοντά στους Ιταλούς εκτροφείς  και μελέτησα την συμπεριφορά και τον χαρακτήρα των σκυλιών από τα οποία απέκτησα τα δείγματα μου.

 

Οι δεσμοί φιλίας, ανιδιοτέλειας και το πάθος για την φυλή είναι η συνταγή που με κρατά σε επαφή με τους συνεργάτες μου στην Ιταλία όλα αυτά τα χρόνια. Η επιλογή ήταν να πάρω κουτάβια από πρωταθλητές μορφολογίας και αναπαραγωγής καθώς επίσης και από γεννήτορες που είχαν περάσει τεστ χαρακτήρα (CAL 1 & CAL 2- VOLHARD TEST).

 

Η συνεχής (ενεργή) ανανέωση με νέα αίματα στη γραμμή αναπαραγωγής μου είναι πρωταρχικός στόχος. Για τον λόγο αυτό παρακολουθώ όλα τα δρώμενα : (Ειδικές εκθέσεις ομίλου στην ΙΤΑΛΙΑ/ SACC και τα αποτελέσματα σε πρωταθλήματα μορφολογίας και εργασίας). Απαραίτητο είναι πριν την επιλογή του κουταβιού ο μελλοντικός ιδιοκτήτης να απαιτήσει να δει τους γονείς (αν δεν είναι εφικτό αυτό θα πρέπει να δει τουλάχιστον τον έναν), τα πιστοποιητικά των γονιών.

 

(Pedigree – διακρίσεις σε εκθέσεις μορφολογίας ή εργασίας – πιστοποιητικά των tests - βαθμό δυσπλασίας ), το περιβάλλον που μεγαλώνουν και κοινωνικοποιούνται τα κουτάβια και φυσικά τελευταία την τιμή, αν και αυτή δεν θα πρέπει να είναι καθοριστική για την αγορά ενός καλού, υγιούς και ισορροπημένου σκύλου, ο οποίος θα ζήσει μαζί του για 10 και πλέον χρόνια.

 

Τα σκυλιά  που παίρνουν μέρος στην αναπαραγωγή  είναι μεγαλύτερα των 2 ετών όσον αφορά στα αρσενικά & μεγαλύτερα των 18 μηνών, όσον αφορά στα θηλυκά. Θεωρώ ότι τα σκυλιά της αναπαραγωγής θα πρέπει να έχουν ωριμάσει ηλικιακά και να έχουν περάσει αρκετές εμπειρίες από εκπαίδευση (Υπακοή - Φύλακας – Σωματοφύλακας) ή εξετάσεις μορφολογίας/εργασίας που να αποδεικνύουν τις δυνατότητές τους.

 

Τα αποτελέσματα της δυσπλασίας πρέπει να είναι από ανεξάρτητο και διαπιστευμένο ως προς τις μεθόδους μέτρησης εργαστήριο. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δίδονται μόνο από τον επίσημο αναγνωρισμένο από την F.C.I.  κυνολογικό όμιλο κάθε χώρας και καταχωρούνται στο επίσημο Pedigree του ζώου.

 

Τα κουτάβια μας δίδονται σε ιδιοκτήτες που μας έχουν πείσει για τις προθέσεις τους. Επιθυμία είναι τα ΚΑΝΕ ΚΟΡΣΟ του εκτροφείου μας να απολαμβάνουν την αγάπη και τον σεβασμό από τους μελλοντικούς τους ιδιοκτήτες. Μετά τις 30 ημέρες από την γέννα ξεκινούν τα διάφορα τεστ επιλογής κουταβιών βάση του χαρακτήρα, ταμπεραμέντου και tempra (Δεν υπάρχει αντιστοιχία στα ελληνικά-αναφορά στις ΣΥΧΝΕΣ Ερωτήσεις) που τα διακρίνει. Το κάθε τεστ συνδυάζεται με παιχνίδι.

 

Στόχος

Ο στόχος της προσπάθειας μας είναι : Η ανάδειξη της ράτσας, με υγιή αντιπροσωπευτικά δείγματα, η διατήρηση της ισορροπίας του χαρακτήρα και του υψηλού δείκτη Φύλαξης – Προστασίας, καθώς και η διατήρηση της πολύ καλής Μορφολογίας (πρότυπο).

Αυτά είναι η βάση για την συνέχιση της δικής μου γραμμής αναπαραγωγής η οποία θα αναγνωρίζεται αμέσως από τον τύπο, το μέγεθος, τον χαρακτήρα και το ταμπεραμέντο των σκύλων που θα προέρχονται από το εκτροφείο ‘ Cane Corso de Valoroso’.

 

 

Διαφήμιση