facebook  VALOROSO KENNEL

Ευρετήριο Άρθρου
ΚΕΝΤΡΙΚΗ-----ΧΩΡΙΣ-----ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ
Σελίδα 2
Όλες οι Σελίδες

 

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΕΚΤΡΟΦΕΙO

Η ιστοσελίδα μας ανανεώθηκε με σκοπό να γίνει πιο φιλική στον κάθε ενδιαφερόμενο για την υπέροχη ράτσα των CANE CORSO. Aπό την αρχή της εκτροφικής μας προσπάθειας σκοπός ήταν να αναδείξουμε το πραγματικό ταμπεραμέντο και χαρακτήρα του γνήσιου απόγονου του Ρωμαϊκού Μολοσσού.

Η προτεραιότητα της γραμμής αναπαραγωγής μας έχει δοθεί στο εργασιακό ταμπεραμέντο του ΚΑΝΕ ΚΟΡΣΟ και λιγότερο σε αυτό της έκθεσης, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δεν διαθέτουμε σκυλιά άριστης μορφολογίας που έχουν κατακτήσει πολλαπλούς τίτλους.

Η άποψη της οποίας είμαι υπέρμαχος, όλα αυτά τα χρόνια ενασχόλησής μου με την ράτσα, είναι ότι ενώ οι εκθέσεις είναι 3-4 φορές τον χρόνο, η φύλαξη και η προστασία είναι 365 ημέρες το χρόνο!

Λάτρεις του ΚΑΝΕ ΚΟΡΣΟ που ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στην πρώτη κατηγορία (εκθέσεων) καλό θα ήταν να αλλάξουν ιστοσελίδα.

Μερικοί ιδιοκτήτες Cane Corso που ζευγαρώνουν τα σκυλιά τους αναφέρουν ότι οι γονείς των κουταβιών που διαθέτουν, ανήκουν στην Γραμμή αναπαραγωγής CANE CORSO DE VALOROSO του εκτροφείου μας. Για κάποιους, αυτό είναι τελείως ψευδές – εκμεταλλευόμενοι απλώς την καλή φήμη και την αναγνωρισιμότητα του εκτροφείου μας, προβαίνουν σε ανυπόστατους ισχυρισμούς. Για κάποιους άλλους ίσως ισχύει ως ένα σημείο (ο ένας γονέας μπορεί πράγματι να προέρχεται από σειρά de Valoroso), είναι θεμιτό να κάνουν μνεία, και μας τιμά για την ποιότητα της εκτροφής μας.

Ωστόσο, να επισημάνουμε, ότι κουτάβια de VALOROSO θεωρούνται μόνο αυτά που γεννιούνται και εκτρέφονται στο ομώνυμο εκτροφείο μας. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, πρόκειται για κουτάβια άλλης εκτροφής (ιδιωτικής) που πιθανόν να έχουν ένα από τους δύο γονείς τους προερχόμενους από το εκτροφείο.

Πάντα να ζητάτε  να  σας προσκομίσουν τα γνήσια Pedigree και των ΔΥΟ ΓΟΝΙΩΝ που να αναφέρουν το όνομα και το πρόθεμα de VALOROSO καθώς και τον αριθμό microchip που αναφέρει το Pedigree,  με αυτό το πραγματικό που φέρει το θηλυκό και το αρσενικό που παρουσιάζονται σαν γονείς του κουταβιού που πρόκειται να αποκτήσετε. Αυτό γίνεται μόνο με ειδική συσκευή ανάγνωσης που πρέπει να διαθέτει ο εκτροφέας του κουταβιού που θα αποκτήσετε .Αν δεν πρόκειται για αναγνωρισμένο εκτροφείο ώστε να το διαθέτει, πρέπει να γίνει η επίσκεψη των γονιών του κουταβιού στον κτηνίατρο με τα pedigree,  να το διαπιστεύσει ο ίδιος. Επίσης ζητήστε την επίσημη εξέταση δυσπλασίας που πρέπει να έχουν και οι δύο γονείς και πρέπει να είναι απαλλαγμένοι. Η επίσημη εξέταση θα πρέπει να απεικονίζεται στην πίσω πλευρά του pedigree και να φέρει σφραγίδα του ΚΟΕ (Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος) .

Αν κάτι από τα παραπάνω  δεν ισχύει,  σκεφτείτε  δυο φορές την απόκτηση του CANE CORSO από τον συγκεκριμένο εκτροφέα – ιδιοκτήτη.

Το εκτροφείο CANE CORSO de VALOROSO, πρωτοπορώντας, έχει εντάξει στην αναπαραγωγική διαδικασία  την  ταυτοποίηση DNA  των γεννητόρων του, σε επίσημο εργαστήριο του εξωτερικού,  ώστε τα κουτάβια  να έχουν τη δυνατότητα πλήρους ταυτοποίησης αναφορικά με τη γραμμή που ανήκουν. 

Καλή σας περιήγηση

 

ΚΥΝΟΤΡΟΦΕΙΟ VALOROSO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Διαφήμιση